FINEAMIN bevonatot képező poliamin technológia

Az elmúlt 15 év során több mint 1800 létesítmény választotta a FINEAMIN bevonatot képező poliamin megoldásait világszerte, hogy javítsák a vízbázisú ipari folyamatok hatékonyságát. Legyen szó fűtési, hűtési vagy hulladékkezelési rendszerekről, a FINEAMIN termékek biztosítják az optimális működést és az alacsony karbantartási költséget.

Szolgáltatásaink

Kínálatunkban OEM-megfelelőségű, organikus vízkezelő termékek szerepelnek, amelyek célja a működési költségek és a korrózióval, illetve vízkőképződéssel kapcsolatos kockázatok minimalizálása. Szolgáltatásaink az alábbi iparágak széles körét ölelik fel:

Energia előállítás

Olaj és gáz

Vegyipar és műtrágyagyártás

Élelmiszer- és italgyártás

A vízüzem vizsgált területei:

  • A rendelkezésre álló nyersvíz és szennyezőanyagai;
  • A pótvíz-készítés és kondenzátum-tisztítás víztisztító berendezései, technológiái, termikus gáztalanítók;
  • Az energiarendszerekben alkalmazott szerkezeti anyagok valamint elektrokémiai és áramlás által támogatott általános és lokális korróziójuk;
  • A víz kondicionálása és az adagolt ismert és új többfunkciós vegyszerek.
  • Az energiarendszerek (gőzerőművek, ipari kazántelepek, egyedi hőellátó és távhő rendszerek, hűtővíz rendszerek) berendezéseinek konstrukciója, hő és anyagátviteli egyenlőtlenségei, alkalmazott szerkezeti anyagai (homogén acél, acél-réz, acél-alumínium kombináció), a víz tisztasága, kondicionálása és kapcsolata a vízminőségi szabványok előírásaival, a vízüzemi meghibásodások megelőzése, ill. felismerése.
  • A teljesítményüzem mellett a tranziens üzemállapotok (indulás, leállás, állás, nagyobb teljesítményváltozás hatása a berendezések elhasználódására, meghibásodására, öregedésére.
  • Vízkémiai mérési-ellenőrzési rend tervezése, az adatok feldolgozása, vízüzemi szakértő rendszer tervezése, létrehozása.

Víztisztító berendezések

A különböző méretű és típusú szennyező anyagok egy vagy több víztisztító eljárást megvalósító berendezéssel távolíthatók el a vízből. A víztisztító berendezés a víz valamelyik, vagy több szennyező anyagának belépő koncentrációját a kilépő koncentrációjára csökkenti. Ehhez vagy vegyszert, vagy szűrőanyagot (membránt) vagy hőt, ill. ezek kombinációját használhatja. Az összes víztisztító eljáráshoz hozzátartozik a víz szállítása (szivattyúzása), a víztisztító képesség folyamatos ellenőrzése, fenntartása, időnkénti helyreállítása, miközben különböző mennyiségű és minőségű, környezetbe kerülő hulladékvíz keletkezik.

A szennyező anyagok eltávolításának vízüzemi eljárásai három csoportba sorolhatók: